What can you see in Zandvoort aan Zee

An awesome resort : Zandvoort aan Zee: The town of Zandvoort dates all the way back to 1100. It was then known as Sandevoerde (“Sand” and “Voerde,” which means ford). The town was controlled by the Lords of Brederode until 1722. Throughout much of Zandvoort’s history, fishing was a prominent part of the local economy. In the 19th century, the village began transforming into a seaside resort similar to the ones found in the UK at the time. The first resort was officially inaugurated in 1828. After the inauguration, tourists began flocking to Zandvoort. Elisabeth of Bavaria was a famous visitor who spent time in Zandvoort in 1884 and 1885.

The area of dunes just south of Zandvoort is a protected nature park and a great place to do some hiking in a gorgeous Dutch coastal landscape. The reserve offers a mixture of dunes and waterways, which have been used to purify the local water supply since the 19th century. Quite simply, the fine sand of the dunes naturally filters rain water. Fresh water from the Rhine is also pumped into the dunes and every day about 180,000m3 of water is purified for the whole greater Amsterdam region. In September and October you can also join a special tour of the dunes to watch deer compete for lovers during the mating season. Read more info at https://www.zandvoortaanzee.online/.

Zandvoort is known for its beautiful beach and for Circuit Park Zandvoort. But Zandvoort aan Zee offers more than just sun, beach and sea. Zandvoort used to be a small village that lived from the fishing and some agriculture. Zandvoort’s centre is still worth a visit. You can still wander through the little picturesque bended streets. It is possible to go shopping and to go out in one of the 55 restaurants for example. Watching sunset from one of the beach pavilions along the coast is, of course, something extremely worth doing. The many beach pavilions, nice shops in the centre, cosy restaurants, a vibrant nightlife, Circuit Park Zantvoort and National Park Zuid-Kennemerland are just some examples of the wide range of possibilities Zandvoort has to offer you.

For our dutch readers:

Zandvoort is de meest bekende en bezochte badplaats van Nederland. Het is een gezellig en bruisend dorp direct aan Zee. Zandvoort is oorspronkelijk een oud vissersdorpje en telt tal van oude leuke vissershuisjes. Het is goed toeven in Zandvoort, er is voor ieder wat wils. Het dorp heeft drie gezellige winkelstraten,met een breed assortiment aan winkels. Ook de restaurants met terrassen die tot de late avonduurtjes in de zomer geopend zijn zal je verblijf nog aangenamer zijn.

Het gastvrije Palace hotel in Zandvoort aan Zee is een van de favoriete bestemmingen voor diegene die een of meerdere dagen een uitvalsbasis willen hebben voor strand, zee en duinen. Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Palace Hotel ligt direct aan het strand van Zandvoort. Het biedt gratis WiFi en een terras voor de warme zomerdagen. Het treinstation van Zandvoort bereikt u in slechts 3 minuten lopen en biedt snelle verbindingen naar de stadscentra van Amsterdam en Haarlem. Lees meer details op deze website Zandvoort aan Zee online.

The Sands Hotel Zandvoort ligt op 3 minuten lopen van het strand en op slechts een steenworp afstand van de uitgestrekte stranden van Zandvoort. Het hotel biedt zowel moderne kamers als grotere appartementen met een eigen kookgelegenheid. Het treinstation van Zandvoort bevindt zich slechts 200 meter verderop. Alle kamers en het appartement zijn voorzien van een flatscreen-tv met een dvd-speler. Sommige kamers kijken uit over Zandvoort. De appartementen hebben een keuken met een kookplaat en een eethoek. De boulevard aan het strand en het winkelgebied bevinden zich 300 meter van The Sands Hotel Zandvoort. Het is 2 km naar het Circuit Park Zandvoort.