World attractions and top destinations selection

Affordable travel and top travel locations to visit for dutch travelers: The Magic Water Tour was opened in the Park of the Reserve in 2007, and within a year counted two million visitors. It holds the record for the largest fountain complex in the world, with 13 separate fountains. The largest, the Fuente Magica, shoots a jet of water more than 80 meters high, while the Fuente Tunel de las Sorpresas (Tunnel of Surprises) is a 35-meter tunnel of water to walk through. At the Fuente de la Fantasia, you can see a laser and picture show with jets synchronized to music.

If you know the Hunchback, you know the cathedral. After Victor Hugo’s 1831 novel ‘The Hunchback of Notre-Dame’, Disney’s plucky ’90s movie brought the wonderfully foreboding Gothic architecture of the historic icon (built between 1163 and 1345) to a whole new generation. Even after the inferno that tore through the roof in April 2019, which millions watched unfold on screens worldwide, the Cathedrale Notre-Dame still stands majestic on the Ile de la Cite. On your next visit, look up at its timeless facade and imagine its future – just how will they rebuild this sacred beast?

Croatia is a firm favourite European destination for anyone looking for a sailing holiday. This country consists of many picture-perfect islands, historic towns, and wonderful local culture. Croatia is full of natural beauty and is an easily accessible country for sailing around. Some of the top cruising destinations for a holiday in Croatia include Dubrovnik, Split, Kornati, Zadar, and Hvar. There are also smaller islands, like Vis and Korcula that offer incredible experiences.

Kiku Lhakang: This is one of Bhutan’s oldest and most beautiful temples. It is located in Lamgong Gewog in the Paro District and is one of the most important religious sites in the country. The Jowo temple which is within this complex was built in the 7th century. In the 8th century, it is believed that Padmasambhava visited here and kept many secret religious treasures.

The bustling and vibrant buzz of Marrakesh medina sums up Morocco for many visitors and is a major tourist attraction. The old city is entered from the vast plaza of Djemma el-fna Square where, it seems, half the city converges throughout the day and into the evening to hang out with the stall vendors, traditional musicians, snake charmers, and random acrobats. Once inside the medina itself, you enter a world of maze-like alleyways and shopkeeper hustle. It’s an experience full of colorful and noisy local life and not to be missed on your Moroccan sightseeing trails.

For our dutch visitors:

Op kliffen boven de oceaan, net ten zuiden van het centrum van Lima, is Miraflores een wijk met moderne glas-en-staal commerciele gebouwen vermengd met enkele mooie oude koloniale huizen en veel groen. Hier vind je slimme winkels en restaurants die de “Nieuwe Peruaanse” keuken serveren die wereldwijd de aandacht trekt in culinaire kringen. Prachtige parken en groene ruimtes strekken zich uit langs de kliffen met uitzicht op het water, en het is gebruikelijk om deltavliegers te zien afdrijven van de kliffen, boven surfers in de golven eronder. Verwacht iets hogere prijzen in deze meer welvarende buurt. Museo Amano herbergt een privecollectie van Peruviaans keramiek en textiel, chronologisch gerangschikt. Hoewel precolumbiaanse culturen, waaronder Chimu en Nazca, goed vertegenwoordigd zijn, staat Museo Amano vooral bekend om zijn opmerkelijke collectie textiel uit de minder bekende Chancay-cultuur aan de noordkust. Tours moeten van tevoren worden geboekt.

Het Parc des Buttes-Chaumont is het middelpunt van de noordoostelijke wijk Belleville. Het is misschien iets minder formeel dan andere groene ruimtes in Parijs, maar de wandeling bergopwaarts waard. Het wordt vaak gemist door weekendgangers die niet te ver van de toeristische lus willen afdwalen, maar deze schoonheid uit het 19e arrondissement is een van de meest magische plekken van de stad. Het park, met zijn meanderende paden, watervallen, tempels en kliffen, is ontworpen door Adolphe Alphand voor Haussmann en werd geopend als onderdeel van de viering van de Exposition Universelle in 1867.

Enkele topbestemmingen in de Egeische Zee zijn Franchini, Nafplion, Kreta en de eilanden Hydra en Spetses. Dit zijn plaatsen vol met unieke Griekse cultuur, geschiedenis en kunst. De Egeische Zee bevat eigenlijk meer dan 2000 eilanden – wat betekent dat een cruisevakantie hier vol kansen is. Net als de Ionische eilanden is de Egeische Zee goed opgezet voor iedereen die een zeilvakantie in Griekenland wil doen. De eilanden hier bieden hoogwaardige voorzieningen, handige havens en tal van rustige plekken om aan te meren. Enkele andere topbestemmingen in Griekenland voor een strandvakantie zijn Vassiliki, Porto Heli, Horto Pelion en Kos. Als je op zoek bent naar de droom van een Europese zomervakantie, kan het nauwelijks beter worden dan Griekenland.

Wandel door de historische Farmers Market: The Original Farmers Market werd geopend op de hoek van Third en Fairfax in 1934 en heeft veel van zijn originele smaak behouden – de meest verse producten, op bestelling gemaakt pindakaas, gastronomisch vlees en kaas en warme donuts – met een paar extraatjes (glutenvrije pizza, gumbo, authentiek Mexicaans eten). Dit is een geweldige attractie in LA voor het hele gezin Korean Bell of Friendship: Dit is een van onze mooiste toeristische attracties in LA. Ingewikkelde reliefpatronen vertegenwoordigen geesten en godinnen van vrijheid, overwinning en vrede, terwijl architectonische details het kleurrijke karakter van de Koreaanse cultuur verlenen. Best bezocht op een heldere, zonnige dag voor een picknick en een wandeling, het gebied biedt een ongerept uitzicht, aangevuld met de jachten en charterboten van de onderstaande haven. Bezoek de kathedraal van Onze Lieve Vrouw van Engelen: een van LA’s meest innovatieve gebouwen en de grootste katholieke kathedraal van het land, het inspireert bezoekers met zijn uitnodigende terrein en museum, perfect voor introspectie. Lezen meer informatie op de website Flacco.

Helikoptervluchten boven Vic Falls – The Flight of Angels: een opwindende helikopter- of ULV-vlucht biedt het beste uitzicht op de beroemde Victoria Falls. Het uitzicht op de Smoke that Thunders (Mosi-oa-Tunya) en omgeving is spectaculair. Je ziet in de onderstaande video (ga naar 5 minuten om te kijken vanaf het opstijgen)! De spannende vlucht over de watervallen geeft je een vogelvlucht van de grootste laag vallend water ter wereld. Door in een kloof van 108 meter diep te turen, krijg je zeker perspectief op dit enorme natuurwonder. U kunt ook stroomopwaarts helikoptervluchten maken om van bovenaf wat wild te bekijken. “The Flight of Angels” dankt zijn naam aan de beschrijving van de waterval door David Livingstone toen hij hem voor het eerst zag. Hij noemde het een tafereel dat zo mooi was dat het “door engelen tijdens hun vlucht” bekeken moest zijn. Je kunt Flight of the Angels ook in een ULM doen. Dit is een langzamere trip waarbij de wind door je haren waait. Maar microverlichting boven Vic Falls zou opwindender zijn, vanwege de open cockpit, de kleinere afmetingen en de minder krachtige motor. High Wire-activiteiten – Zipline, Gorge Swing & Flying Fox: ga een stapje verder met de verhuurdraadactiviteiten bij Vic Falls. De tamste optie, de Flying Fox zipline-rit, is een goede plek om te beginnen. Schuif over de 200 meter brede kloof ongeveer 120 meter boven de vloer of de kloof. Voor deze gewaagde kabelglijbaan zit je vastgebonden aan een hoge draad (alsof je vliegt) of zit je in een harnas. Hoewel de Flying Fox minder huiveringwekkend is dan de andere high-wire-activiteiten, verhoogt het nog steeds je adrenaline-niveaus en levert het een prachtig uitzicht. Om de angstfactor nog een tandje hoger te zetten, probeer dan de langere zipline-rit die 425 meter over de kloof loopt en begint op ongeveer 120 meter boven de vloer van de kloof. Ze zeggen dat je snelheden tot 106 km bereikt met de Zip Line Ride, omdat deze schuin bergafwaarts loopt. Volgende niveau van durf – de Gorge Swing, zoals de Bridge Swing, maar springt van de 120 meter hoge rand van de kloof. Begin met een hartverscheurende vrije val van 70 meter voordat je 95 meter over Batoka Gorge slingert. Woohoo! Je kunt ook de zipline-ritten maken en de kloof slingeren om de spanning te delen.